Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:24 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Pedelistul Nicolae Anghel s-a retras din cursa pentru Camera Deputaţilor

ro

26 Oct, 2012 19:24 1121 Marime text
Potrivit unor surse, democrat liberalul Nicolae Anghel se retrage din cursa parlamentară. Amintim că Nicolae Anghel, primarul PDL al comunei Castelu, figura pe lista ARD Constanţa de candidaţi pentru alegerile generale din 9 decembrie.
El trebuia să candideze pe Colegiul 2 din Camera Deputaţilor.
Menţionăm că Anghel nu a fost acceptat de Comisia de Etică a Monicăi Macovei, candidatura sa fiind respinsă.
 
În urmă cu scurt timp Nicolae Anghel a trimis un comunicat de presă cu privire la decizia sa. Iată textul integral al documentului: 
 

Nicolae Anghel - primarul comunei Castelu, Judetul Constanta, propus la candidatura de Deputat in Colegiul Uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor nr. 2 din partea A.R.D.-ului, luând act de avizul negativ al Comisiei de Etică a Aliantei Romania Dreapta, precizez:

1. Pe rolul Curţii de Apel Constanta, Sectia II -a civilă de contencios administrativ şi fiscal se află Dosarul instanţa nr. 958/36/2012, reclamant Anghel Nicolae, pârât: Agentia Nationala de Integritate, având ca obiect: suspendare şi anulare Raport de evaluare nr. 32813/G/II din 03.07.2012.

În fapt prin Hotărârea Consisiului Local nr. 81 din 13.07.2007 am fost desemnat să reprezint primăria, respectiv Consiliul Local al Comunei Castelu, în cadrul Adunării Generale a acţionarilor - S.C. RAJA S.A. Constanţa, calitate pe care am deţinut-o până la data de 21.12.2011, când prin Hotărârea Consiliului Local nr. 134 din 21.12.2011, a fost abrogat art. 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 81 din 13.07.2007.

Menţionez că din toţi primarii care reprezentau U.A.T. - urile din judeţul Constanta în A.G.A. - S.C. RAJA doar şase primari (aparţinând P.D.L.): Castelu, Poarta Alba, Valu lui Traian, Albeşti, Costineşti şi 23 August au avut sesizare de incompatibilitate făcută la A.N.I. de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

2. Referitor la dosarul penal nr. 2418/256/2012, aflat pe rolul Judecătoriei Medgidia, parte vătămată Moflic Dumitru şi pârât Anghel Nicolae, pentru fond - abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, precizez că prin sentinţa civilă nr. 2007/C din 05.10.2007 a Judecătoriei Medgidia, Comisia Locală de Fond Funciar Castelu a fost obligată să îl pună în posesie pe reclamant cu suprafaţa de 6 ha, teren arabil.

S-au facut demersurile necesare în Comisia Locală de Fond Funciar şi prin Procesul Verbal nr. 57 din 26.06.2008 a fost pus în posesie cu suprafaţa mai sus menţionată.

Documentaţia a fost înaintată spre soluţionare Comisiei Judeţene de Fond Funciar Constanţa în vederea eliberării titlului de proprietate care a fost emis la data de 13.06.2012, titlu de proprietate înmanat reclamantului.

Consider ca acţiunea reclamantului îndreptată asupra subsemnatului este nefondată deoarece principalii factori care au dus la întarzierea emiterii titlului de proprietate au fost: Comisia Judeţeana de Fond Funciar Constanţa şi Secretarul comunei ( şi al Comisiei Locale de Fond Funciar) care, deşi avea atribuţii de serviciu privind ţinerea evidenţei dosarelor aflate pe rolul Instanţelor de Judecată şi al lucrărilor de secretariat pentru Comisia de Fond Funciar, nu a făcut demersurile legale pentru întocmirea documentaţiei şi transmiterea acesteia către Comisia Judeţeana de Fond Funciar în vederea eliberării titlului de proprietate, fiind sancţionată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa prin aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrative în dosar nr. 1013/P/2008.

Ţinând cont de faptul că am avut o poziţie de echilibru şi verticalitate, am ţinut la respectarea doctrinei şi principiilor politicii de dreapta din anul 1996 până în prezent, fapt ce m-a propulsat în vârful politicii judeţului Constanţa, în funcţia de prim-vicepreşedinte al P.D.L. Constanţa, nedorind să aduc prejudicii partidului şi Alianţei din care fac parte - care se vor a fi altceva decât adversarii săi politici, am luat decizia de a-mi retrage candidatura de Deputat în Colegiul Uninominal pentru alegerea Camerei Deputaţilor nr. 2 Constanţa.

Deşi mă consider nevinovat, respect decizia Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă, mulţumesc Biroului Permanent Naţional şi Biroului Permanent Judeţean Constanta care mi-au acordat toată încrederea şi sprijinul necesar fiind în continuare alături de colegii mei în campania electorală care urmează.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii