Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Haidu-Gerea, elev la Colegiul național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, argint la Olimpiada Internațională de Chimie

ro

29 Jul, 2015 23:08 1068 Marime text
 
Echipa României a obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la cea de a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 20 - 29 iulie, la Baku (Azerbaijan), rezultat care a clasat-o pe locul I în Europa și pe 6 în lume, într-un clasament neoficial al țărilor participante (79).
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice remis miercuri AGERPRES, medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a, Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediții, și Andrei Iliescu (clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele zece locuri ale concursului.
 
Medalia de argint a fost obținută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân'' din Constanța), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a, Colegiul Național ''Sfântul Sava'' din București), premiat și la ediția de anul trecut (argint).
 
Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu și Paul Haidu-Gerea și-au adăugat în palmares distincții de cel mai înalt nivel (medalii de aur și argint) și la Olimpiada Internațională de Chimie ''D. Mendeleev'' din primăvara acestui an.

Ti-a placut articolul?

Comentarii