Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul Clubului Expirat spune că a pus viaţa a mii de oameni în pericol

ro

02 Nov, 2015 19:58 687 Marime text
"Îmi cer scuze şi imi asum, din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câteodată, şi în timpul săptămânii", a scris, pe pagina personală de Facebook, Andrei Şoşa, patronul clubului Expirat.

Un incendiu puternic izbucnit, vineri seară, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 140 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca.

În acest context, Andrei Şoşa a declarat următoarele:

"Am terminat o facultate tehnică, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie. Am eşuat în meseria asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoaşterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câţi amperi sunt în tabloul de siguranţe şi dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule avarii electrice în aştia 14 ani. Şi multe improvizaţii.

Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu ca o sa facă mulţi ani de puşcarie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. Chiar dacă, pâna la experienţa actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

În alt context, am facut un bilanţ al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei. Ce  a făcut statul cu banii aştia? Banii aştia sunt banii plăţiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat. Am funcţionat pe propria răspunedere de 14 ani. Ne-a "tras cineva de urechi" în anii aştia?

Ştiu şi văd că funcţionarii statului stau pe salarii de 2 lei şi ar trebui şă-şi asume multe. Ştiţi care e paradoxul - clădirea în care e Expiratul şi Energia este construită în 1913 ca o investiţie privată a unui doctor - Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat maşina la al 4-lea spital căutându-l pe Rugină - Spitalul Municipal. Vă daţi seama câti bani făcea un medic acum 100 de ani?

Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Şi prin aprilie se elibereză autorizaţia. Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi sa dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni...

Nimeni nu işi asuma responsabilităţi. Şi mă repet şi mă pun în capul listei. Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizăm conceptul de demisia de onoare.

Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem in care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcţionat.

Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide. De astazi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea", a încheiat mesajul Andrei Şoşa.

Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii