Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palmierii din Mamaia au revenit de la iernat

ro

27 Apr, 2011 18:20 1267 Marime text

Cel puțin 135 de palmieri sunt replantați în aceste zile, până la minivacanța de 1 Mai în stațiunea Mamaia după ce în timpul iernii au fost ținuți în seră.

Șeful Serviciului Spații Verzi din Primăria Constanța, George Coman, a declarat pentru EVZ că plantele exotice sunt amplasate în zona Cazinoului, la barierele de intrare în stațiunea Mamaia și pe promenadă, între hotelul Perla și barul Melody.

Palmierii sunt ținuți în vase speciale cu pământ îmbogățit cu substanțe nutritive, vase care sunt îngropate ca atare de către muncitori ai primăriei. „S-au acomodat atat de bine la noi încat, în ultimii ani adăpostim și palmieri din stațiunile Eforie și Mangalia cumpărați de particulari și amplasați în fața hotelurilor", spune George Coman.

Acțiunea de plantare a palmierilor va fi finalizată în cursul zilei de joi. Plantele exotice au fost achiziționate din Grecia în 2001 de primăria Constanța. O parte dintre palmieri nu au rezistat peste iarnă iar în vara viitoare au fost cumpărați alții și păstrați în vase cu pământ.

Sursa:http://www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii