Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora Pământului marcată şi la Constanţa

ro

21 Mar, 2014 20:36 2367 Marime text
Luminile se sting în martie şi la Constanţa. ONG Mare Nostrum marchează Ora Pământului. Sâmbătă, 29 martie 2014, în Parcul Tăbăcărie, zona restaurantului “La Cetate”, între  20.30 – 21.30 va fi marcat evenimentul care presupune stingerea luminilor de la reţeaua electrică şi vor aprinde mii de lumânări. De asemnea, ONG-ul îi invită pe toţi cei care vor să sărbătorească o seară eco să aducă becurile uzate, deoarece se va organiza și o tombolă de becuri

Ora Pământului – Earth Hour – este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Din ce în ce mai răspândit, acest fenomen global nu numai că ajută mediul încojurător și contribuie la creșterea nivelului de conștientizare față de problemele cu care se confruntă societatea noastră, ci și promovează unitatea și cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun. Astfel de evenimente sunt indispensabile dacă sperăm ca în viitor să reușim a soluționa probleme majore cotidiene care ne afectează pe toți zi de zi, lucrând împreună.

Obiectivul Orei Pământului este acela de a reuni eforturile organizațiilor, companiilor și a persoanelor din toate colțurile lumii în ideea de a asigura o dezvoltare durabilă a societății, educația tinerilor pentru un viitor mai bun și promovarea unei mentalități orientate către satisfacerea nevoilor actuale ale populației, utilizând în mod responsabil resursele disponibile, fără a pune în pericol dezvoltarea generațiilor viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii