Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri, într-un dosar de evaziune fiscală

ro

25 May, 2016 11:12 1751 Marime text
Polițiștii din Ilfov au reținut opt persoane în urma perchezițiilor efectuate ieri, în București și 11 județe, la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea.
 
Percheziţiile s-au desfăşoară pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucureşti (20) şi a județelor Dâmbovița (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanța (1), Mehedinți (1), Hunedoara (1) și Prahova (1). Totodată, polițiștii pun în executare 28 de mandate de aducere și citează, în vederea audierii, 20 de martori.
 
Polițiștii au identificat bunuri mobile și imobile aparținând persoanelor vizate, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului.
 
O parte dintre membrii grupării au înființat mai multe societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora au emis facturi fictive către alte 200 de unități economice, facilitându-le administratorilor acestora sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit.
 
În urma perchezițiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societăților comerciale vizate polițiștii au ridicat documente financiar-contabile și alte înscrisuri în vederea probării activității infracționale a membrilor grupării.
 
De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.
 
Ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
 
În investigațiile efectuate, polițiștii au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii