Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatorul aerian Fly România și-a cerut insolvența. A distrus vacanțele a mii de oameni

ro

21 Aug, 2014 21:16 1834 Marime text
Operatorul aerian Fly România, administrat de compania Necessair Consulting, şi-a cerut insolvenţa la circa trei luni de la momentul lansării primelor zboruri, scrie Ziarul Financiar.

Tribunalul urmează a lua o decizie în acest dosar pe data de 3 septembrie.

Potrivit ZF, compania Necessair Consulting este deţinută de românul Butu Cătălin Adrian, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Între operatorului aerian și omul de afaceri Ovidiu Tender a existat o legătură. Recent însă omul de afaceri Ovidiu Tender a precizat,  pentru Mediafax, că firma Ten Airways, al cărei proprietar este, a încheiat colaborarea cu operatorul aerian Fly România. „Fly România este o societate cu capital privat în care eu nu sunt acţionar, şi nici vreo societate din grup. Ea este proprietatea lui Cătălin Buţu, fost CEO la Ten, care ne-a adus mari prejudicii atât materiale, cât şi de imagine, prin asocierea cu noi“, a declarat Ovidiu Tender.

Amintim că Fly România a stricat vacanţele a mii de români, prin anularea curselor low cost. Politica Fly România a ajuns şi în atenţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi, cum menționam anterior, a creat serioase prejudicii de imagine companiei Ten Airways, care a operat zboruri în Delta Dunării sub marca Fly România.

Cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat, pe data de 18 iunie a acestui an, articolul „Peripeţiile unor constănţeni în Italia. Călătorii acuză - Fly România îşi abandonează pasagerii“. La acea vreme, vă prezentam povestea unei familii din Năvodari care s-a confruntat cu o serie de probleme atunci când a optat pentru compania aeriană Fly România pentru a ajunge în Italia. Menţionăm că respectiva companie a început să opereze, din 16 mai, şi pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea, pe ruta Tulcea - Bergamo.
De asemenea, pe 1 august, ZIUA de Constanţa publica articolul intitulat „Acuzaţii grave la adresa unui operator aerian. Pasager nemulţumit - «Fly România, o companie fantomă care înşală oamenii»“, în care erau prezentate numeroase mesaje ale clienţilor nemulţumiţi de serviciile companiei aeriene.

Aproape 6.000 de români nu au mai plecat în vacanţă din cauza companiei low-cost Fly România, întrucât operatorul aerian înfiinţat anul acesta şi-a anulat peste 80% dintre curse. Situaţia a intrat în atenţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

„Toţi cei cărora li s-a anulat zborul au dreptul la despăgubirii“, a declarat, de curând, la România TV, Marius Dunca, şef ANPC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii