Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O vidră moartă, găsită pe plaja Modern

ro

11 Nov, 2013 18:06 1777 Marime text
Echipa Societății de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Oceanic Club , a preluat duminică din zona Plaja Modern (Constanța) un exemplar din specia Lutra lutra mort în urmă cu aproximativ o săptămână, pentru a investiga atât cauzele care au condus la moartea mamiferului cât și pentru efectuarea unor cercetări științifice asupra originii potențiale a exemplarelor ce trăiesc în această regiune.

Vidra este o specie aflată pe lista celor de importanță comunitară, motiv pentru care este o specie protejată prin lege, a cărei populație se afla în declin. Urmare atât a unei îmbunătățiri a calității apelor de suprafață, a existenței resurselor de hrană dar și a proiectelor implementate în vederea conservării și refacerii efectivelor naturale, această specie înregistrează o îmbunătățire a densității salle populaționale.

De multe ori deși sunt prezente într-o anumită zonă acestea sunt extrem de dificil de semnalat fiind extrem de precaute și dispărând sub apă sau în vizuină la cel mai mic zgomot.

În urmă cu un an era semnalată incert prezența unei foci în apele marine din zona Cazino Constanța prezentându-se ca probă o fotografie neclară. Încă de atunci echipa noastră a atras public atenția asupra faptului că este puțin probabil ca animalul din fotografie să fie o focă și e mult mai probabil ca acesta să fie o vidră. Acest fapt a fost confirmat acum prin apariția exemplarului de Lutra lutra în zona plajei Modern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii