Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O plajă mai curată, graţie copiilor Grădiniţei nr. 42 Constanţa

ro

18 Mar, 2019 14:10 1902 Marime text
Un gest aparent mărunt făcut de mic poate însemna mai târziu diferenţa între un adult civilizat şi unul necivilizat, între un mediu curat şi unul sufocat de deşeuri. Cu acest gând în minte, copilaşii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 42 din Constanţa au strâns saci plini de gunoaie de pe plajă.

În acest week-end, copilaşii grupei mijlocii Fluturaşii Veseli, din cadrul GPP nr 42, îndrumaţi de educatoarea Dănuţa Niţă şi directorul Cristina Şerban şi însoţiţi de părinţi şi frăţiori, şi-au dat întâlnire pe plaja din Faleză Nord, pentru a strânge ei în urma adulţilor ce nu o fac.

Zeci de pălmiţe mici s-au "costumat" pe loc cu mănuşi de unică folosinţă un pic prea mari pentru delicatele degeţele, dar aceste detalii nu au ştirbit câtuşi de puţin entuziasmul prichindeilor şi nici nu i-au distras de la misiunea lor: aceea de a lăsa la plecare plaja mai curată.

Cu mic, cu mare, micuţii s-au dovedit la fel de ageri ca nişte detectivi în depistarea plasticului, a hârtiilor, pungilor şi a altor deşeuri ce nu îşi aveau locul în nisipul auriu. Cu un entuziasm greu de depăşit, copiii au reuşit să umple repede sacii menajeri cu care erau echipaţi, iar plaja a fost eliberată de deşeuri.

Cu prilejul acestei acţiuni, micuţii au învăţat cât este de important să păstrăm curat mediul înconjurător, au aflat cât rău le poate face vieţuitoarelor marine (şi nu numai) gunoiul aruncat la întâmplare şi au avut satisfacţia de a vedea cum totul devine mai curat graţie muncii lor.

Reprezentanţii unității de învăţământ ne-au asigurat că astfel de acţiuni de ecologizare se vor mai repeta şi pe viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii