Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O iubire şi o tragedie „Romeo și Julieta”, varianta românească. Protagoniştii? Fiul unui scriitor şi o fată din Vrancea (galerie foto)

ro

18 Apr, 2017 09:30 11142 Marime text
Ne naștem din iubire şi apoi căutăm mereu să o regăsim sub toate formele ei, căci ea este cel mai familiar sentiment și cel mai frumos dar al omului. Însă nu toţi îndrăgostiţii au un destin fericit.
 
În urmă cu peste 75 de ani, o poveste de dragoste se sfârşea tragic. Teodor, fiul din prima căsătorie a scriitorului Cezar Petrescu, a cunoscut-o pe Viorica la Piatra Neamţ. Amândoi erau tineri, iar ea, de o frumuseţe orbitoare. Viorica  i-a cucerit inima lui Teodor, însă acesta, rămas fără mamă, a fost nevoit să îşi urmeze tatăl la Bucureşti.
 
În zilele rămase până să plece să-şi facă datoria faţă de ţară, tânărul a decis să-şi petreacă câteva zile la Tâmboieşti. Acolo a cerut-o în căsătorie pe Viorica, însă mai aveau nevoie de ceva: consimţământul părinţilor.
 
Părinţii fetei au fost de acord doar până au aflat că Cezar Petrescu se împotriveşte acestei uniuni. Scriitorul era celebru la vremea aceea în Bucureşti şi dorea ca unicul său fiu să se căsătorească cu o fată dintr-o categorie socială mai bună.


 
Din dragoste pentru Viorica, tânărul a decis să rupă legăturile cu tatăl său şi a revenit la Tâmboieşti, decis să o ia de nevastă. Aici însă s-a lovit de opoziţia părinţilor fetei.
 
Afectaţi de hotărârile părinţilor lor, cei doi se întâlneau pe ascuns. Însă, în iulie 1940, considerând că dragostea dintre ei nu poate avea nicio şansă de izbândă, au luat o decizie şocantă. Tânărul şi-a împuşcat iubita, chiar în curtea casei fetei, apoi şi-a luat la rândul său viaţa. Au fost înmormântaţi câteva zile mai târziu, unul lângă altul.
 
Povestea a fost trecută cu vederea de presa vremii, din dorinţa lui Cezar Petrescu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii