Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O imagine cât o mie de cuvinte. Cum se traversează fluviul Dunărea în zona Chiciu, Călărași. Ce nemulțumiri au localnici din zonă

ro

06 Nov, 2018 20:31 5175 Marime text
O imagine postată pe Facebook arată cum se traversează zilele acestea Dunărea în zona Călărași - Chiciu. Mai exact în imagine a fost surprins un localnic care a traversat cu calul și căruța pe jos fluviul. Acesta a profitat de faptul că nivelul Dunării a scăzut foarte mult și a traversat fluviul pe jos. 

”Bună dimineața! România.100 de ani. Așa se trece Dunărea de la Călărași-Chiciu spre Silistra- Ostrov zilele acestea. Dunărea a scăzut, bacul nu are cum să treacă. Autoritățile nu au gândit în atâția ani niciun pod spre Dobrogea de Sud, care în câțiva ani poate deveni destinație turistică de excelență, și Bulgaria. Căutați va rog Cetatea Păcuiul lui Soare, Peștera Sf. Andrei, Canaraua Fetii, rezervația Lacul Bugeac, rezervația de stejari Esechioi, podgoria Ostrov-Lipnița.. Sunt două puncte de trecere a frontierei în zonă, Ostrov-Silistra și Carvan- Lipnita-Kairnagea. Căutați în istorie "Criza Orientală" și "Pacea de la Kugiuk-Kainargea" în urmă căreia în 1774 Rusia obținea dreptul de liberă navigație pe Dunăre și Marea Neagră. Ca să ajungi la Ostrov de la București faci acum un ocol prin Cernavodă de aproape 100 de kilometri. Ca să meargă la muncă oameni din zona Ostrov la Călărași fac aproape 170 de kilometri. Până acum treceau cu bacul în 15 minute. Acest lucru se întâmplă și iarnă, când Dunărea îngheață. Atunci n-am văzut ce-i drept căruțe... p.s. Cea mai bună ruta de a merge la Ostrov, Lipnita, Băneasa, Esechioi, Dervent de la București este prin Ruse. Ruse -vama Silistra-Ostrov 108 km, șosea super și de 4 benzi, nu ca la noi...” - se arată în mesajul postat de Claudia Romana Ristea pe Facebook. 

Sursa foto: Facebook/Claudia Romana Ristea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii