Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:27 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numai în luna mai au fost depistați 79 de cetățeni străini cu ședere ilegală pe teritoriul României

ro

28 May, 2016 15:05 810 Marime text
Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis astăzi că numai în luna mai a acestui an au fost depistați 79 de cetățeni străini cu ședere ilegală pe teritoriul României.
 
„În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță în rândul comunității noastre, polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au intensificat, în această lună, la nivel național, activitățile specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. Astfel, în perioada 01 — 27 mai, s-au efectuat mai multe acțiuni și controale, atât cu forțe proprii cât și, în sistem integrat, în cooperare cu structuri având atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, la nivel național”, potrivit comunicatului transmis de IGI.
 
În cadrul acțiunilor, 79 de cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale, cei mai mulți în București și pe raza de competență a județelor Arad și Timiș. Dintre aceștia, 43 au întrunit condițiile necesare prelungirii dreptului de ședere, pentru 25 s-au dispus măsuri de părăsire a teritoriului României, cinci persoane au solicitat o formă de protecție internațională în România, doi au fost tolerați iar pentru patru s-au luat alte măsuri. Cei mai mulți au intrat legal în România însă nu au părăsit teritoriul la expirarea dreptului de ședere.
 
Mai mult decât atât, polițiștii de la Imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 39 persoane iar pentru 17 au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.
 
Polițiștii au aplicat 496 sancțiuni contravenționale cu avertisment și amendă, în valoare totală de 145.050 lei, cetățenilor străini care nu au respectat legislația în domeniul migrației.
 
Acțiunile desfășurate de către polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor și combaterea migrației și muncii ilegale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii