Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vă panicați Azi sună alarmele în municipiul Constanța. Exercițiu de verificare a sistemului de avertizare publică

ro

03 Apr, 2019 09:08 2765 Marime text
Astăzi este „Miercurea alarmelor”! Un nou exercițiu de verificare a sistemului de avertizare/alarmare publică se va desfășura în această dimineață, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 și 11:00.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Semnalul „Alarmă aeriană“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „Prealarmă aeriană“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
 
Semnalul „Alarmă la dezastre“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „Încetarea alarmei“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute. Vă readucem aminte că acesta este doar un exercițiu și rugăm constănțenii să nu intre în panică la auzul sirenelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii