Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanţa Atenţie! Utilizarea sirenelor în această perioadă se va realiza doar în situații reale

ro

04 Jun, 2019 11:48 1825 Marime text
În contextul situațiilor de urgență din țară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în cursul zilei de mâine nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică.

În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza DOAR în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.

Derularea exercițiului național „Miercurea Alarmelor” va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10.00. Testarea a fost lansată de IGSU încă de acum doi ani și este destinată verificării sistemului de alarmare a populației despre iminența unui pericol și, implicit, dezvoltării reacției cetățenilor în situații de protecție civilă.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

"Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare", transmit reprezentantii ISU Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii