Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul WTC este cea mai înaltă clădire din SUA

ro

13 Nov, 2013 11:05 5308 Marime text
   World Trade Center (WTC)  a fost un complex de șapte clădiri finisate în 1973 la capătul sudic al cartierului Manhattan, New York. Principalele clădiri, WTC 1 și WTC 2 aveau câte 110 etaje și au fost cele mai mari clădiri din lume între anii 1972 și 1973.
    Complexul de clădiri a fost distrus în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, când două avioane deturnate de teroriști al-Qaeda au fost prăbușite în fiecare dintre cele două turnuri gemene, care s-au prăbușit din cauza incendiilor cauzate de exploziile avioanelor. Clădirea WTC 7 s-a prăbușit și ea în aceeași zi, iar restul complexului a fost grav avariat și a trebuit să fie demolat în următorii ani.
   După prăbușirea WTC, cea mai înaltă clădire a fost desemnată Empire State Building.  Aceasta este un zgârie-nori și se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34, New York, USA. Cladirea a fost cea mai înaltă din lume pentru mai mult de 40 de ani, între 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc în top până când a fost construit World Trade Center.
  În urma atentatelor teroriste, care au făcut ca WTC să dispară,  Empire State Building a devenit din nou cea mai înaltă clădire din America.
  Din 2001 complexul WTC a fost reconstruit, iar juriul internațional de arhitecți a anunțat ieri, că acul din vârful clădirii poate fi luat în calcul la măsurarea înălțimii structurii. În acest fel, Noul World Trade Center, care are o înălțime de   541 metri a devenit  a treia cea mai înaltă clădire din lume și prima în USA.

    Freedom Tower, sau Turnul libertății a fost construit ca un omagiu pentru cei care au murit în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii