Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul ambasador al Republicii Macedonia, Gabriel Atanasov, primit de Teodor Meleșcanu

ro

16 Nov, 2018 16:13 1688 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 16 noiembrie 2018, pe noul ambasador al Republicii Macedonia, Gabriel Atanasov, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, a avut loc o trecere în revistă a diferitelor paliere ale relației bilaterale și a fost subliniată dorința comună de intensificare a cooperării, inclusiv la nivel sectorial.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reconfirmat sprijinul politic ferm al Guvernului României pentru parcursul european și euro-atlantic al Republicii Macedonia și a reiterat faptul că procesul de extindere a Uniunii Europene se află printre prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În context, demnitarul român a adresat felicitări pentru confirmarea primită recent de la Bruxelles privind deschiderea negocierilor de aderare cu UE, precum și pentru deschiderea negocierilor formale cu NATO, la 18 octombrie 2018, ulterior invitației de aderare primită în iulie 2018. 

De asemenea,  a urat succes în demersurile coaliției guvernamentale în vederea avansării pentru implementarea acordului istoric din iunie 2018 privind numele constituțional al Republicii Macedonia.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, i-a urat ambasadorului Gabriel Atanasov succes în îndeplinirea mandatului de ambasador în România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii