Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norul de praf saharian a ajuns și la Constanța. Cum și-au găsit constănțenii mașinile de dimineață în parcare

ro

24 Apr, 2019 09:04 2174 Marime text
Meteorologii au anunțat zilele trecute că va ajunge în România un nor de praf saharian. Previziunile meteo s-au adeverit și la Constanța unde mașinile au fost acoperite cu un strat gălbui de praf. 

De dimineață, în mai toate parcările din oraș au putut fi văzuți șoferi care ștergeau de zor mașinile de praf. 

Potrivit ANM, în perioada 23 - 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii