Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi tarife RCA. Cum se vor calcula

ro

11 Feb, 2018 22:00 1076 Marime text
Tarifele de referinţă ale poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) vor fi recalculate după coordonate noi, "unele vor creşte, altele vor scădea", a anunţat Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară - ASF.
 
Cornel Coca Constantinescu a declarat pentru Mediafax că tarifele de referinţă RCA vor fi recalculate după noi coordonate.

"Aceste tarife vor fi calculate astăzi după alte coordonate decât au fost în anul precedent şi este foarte important ca ele să rămână în zona acelui buffer de 36%, numit de noi Factorul N, şi care face diferenţa dintre clienţii cu risc scăzut şi mediu şi clienţii cu risc ridicat", a spus oficialul ASF, al cărui mandat acoperă sectorul de asigurări din portofoliul instituţiei.

"Clasele de bonus-malus influenţează tarifele de referinţă, pentru că apare un factor de corecţie determinat de nevoia de a creşte rezervele tehnice sau de a avea în vedere cât la sută vei fi bonusat pentru un anumit număr de evenimente", a menţionat Cornel Coca Constantinescu.

Vicepreşedintele ASF a mai vorbit şi despre asigurările obligatorii pentru locuinţe (PAD), menţionând că în acest an se va schimba legea de funcţionare a PAID (Pool-ul de Asigurări Împotriva Dezastrelor) "în aşa fel încât să crească gradul de acoperire cu asigurări" a fondului locativ.

De asemenea, Cornel Coca Constantinescu a mai abordat şi subiectul relaţiei dintre companiile de asigurări şi service-urile auto, recomandând să se aibă în vedere şi calitatea serviciilor de reparaţii, nu doar tarifele pentru piese şi manoperă.

Sursă: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii