Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef CJ Constanţa, condamnat în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol

ro

08 May, 2019 12:12 6332 Marime text
Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Nicuşor Dan Constantinescu în dosarul prăbuşirii elicopterului în lacul Siutghiol. Astfel, instanţa a decis o condamnare pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, fiind vorba de o pedeapsă de 4 ani închisoare. Decizia nu este definitivă. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie
 
De asemenea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este bun de plată! Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de Judeţul Constanţa şi Consiliului Judeţean Constanţa, în contradictoriu cu inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. In baza art. 397 C.p.p in referire la art. 20 C.p.p. si art. 1357 si urm. C.civil obliga inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel la plata catre partile civile Judeţul Constanţa si Consiliul Judetean Constanta, a sumei de 1.082.031,62 lei, despagubiri civile.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:  „În cursul anului 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, prin inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă (judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria)“.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii