Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulțumiri referitoare la City Park Mall (document)

ro

02 Oct, 2015 21:00 3813 Marime text
 
Se ştie că arhitectul Andrei Chivu se implică în tot felul de proiecte ce ţin de oraşul Constanţa. De această dată, el este revoltat de poziționarea centrului commercial City Park Mall, din Consatnța.
 
În opinia lui, „nu trebuie să fii arhitect ca să-ţi dai seama că acel monstru nu are ce caută acolo”.
 
Arhitectul a luat atitudine în acest sens şi a  redactat o petiţie pentru primărie în care a explicat edililor într-un rezumat de patru pagini „toate repercusiunile nocive ale acestei construcţii, implicit ale extinderii”.  
 
Ulterior acesta susține că a participat la dezbaterea publică din dată de 17 septembrie, unde spune că a dat d o altă surpriză „extinderea uneia dintre cele mai mari clădiri care a nenorocit parcul.”
 
De asemenea a spus că astăzi a mai redactat o petiție în care a prezentat propria părere în urma dezbaterii publice şi după cum spune chiar Andrei, „a dispreţului edililor faţă de problemele” orașului.  În petiție a reclamat strategia urbană de dezoltare în calitate de cetăţean şi architect. Astfel, a solicitat primarului interimar să îi aducă la cunoştinţă recomandările profesionale ale arhitectului şef al centrului commercial.
 
Dar Andrei Chivu a primit și rărspunsuri la anumite plângeri făcute.
 
Astfel răspunsul venit de la Primăria municipiului Constanța – Direcția de Urbanism, a fost împărțit pe două citate ale arhitectului.
 
Referitor la cuvintele lui Andrei Chivu, conform cărora face observații la adresa complexului commercial, „crează o zonă cu character puternic economic într-o zonă cu character recreativ” și că „este și o dominanță constructivă care încalcă grav specificul de construcție în zonă”, răspunsul a fost „zona în discuție are o destinație și indicatori urbanistici care au fost stabilite prin PUZ-uri stabilite anterior. Astfel, răspunsul a cuprins modificările ce vor avea loc.
 
De asemenea, referitor la observația conform căreia „acest complex commercial nu promovează deloc specificul local deși se află în inima orașului”, răspunsul a fost că „zona este situată în afara nucleului istoric, a perimetrului de protecție a valorilor de patrimoniu.” În același timp s-a scris în document faptul că „City Park Mall a devenit foarte cunoscută și familiar constănțenilor în această zonă a municipiului Constanța devenind un punct de atracție. Această construcție conlucrează foarte bine cu parcul Tăbăcărie”.

Pentru a vedea petițiile trimise de Andrei Chivu și răspunsul primit, accesați secțiunea documente. 



Sursa foto: zf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chivu andrei 03 Oct, 2015 08:07 va multumesc pentru atentia acordata cauzei in speta, este foarte dificil de luptat cu acesti monstri capitalisti care vand oamenilor iluzii desarte - si mai grav este ca specilistii urbanisti in loc sa acuze aceasta extindere, inchid gura cu multi euroi - era de datoria dansilor, fiind pareri avizate sa atentioneze comunitatea cu privire la repercusiunile nocive din punct de vedere urbanistic care au la randul lor din pacate repercusiuni asupra mentalului solectiv - imi pare rau ca eu cu putin exprienta de viata pe care o am trebuie sa demosntrez astepecte complicate ale societatii noastr, daca nu o face alticineva, ma voi stradui in continuare