Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Născut de Ziua Națională a României. Un militar din Constanța își serbează ziua de naștere în Afganistan. Ce mesaje i-au transmis familia și prietenii (galerie foto+video)

ro

30 Nov, 2018 20:16 3387 Marime text
Pe 1 Decembrie toți românii sărbătoresc Ziua Națională a României. Anul acesta sărbătoarea este cu atât mai importantă cu cât se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Pentru căpitanul Marian Stoica, din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” ziua de 1 Decembrie este și ziua în care își aniversează ziua de naștere.
 
În prezent, militarul constănțean se află departe de cei dragi, fiind în misiune în Afganistan alături de colegii lui din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, unde fac parte din echipele de instruire şi asistenţă TAAC-N (Train Advise Assist Command – North) şi TAAC-S (Train Advise Assist Command – South).
 
Căpitanul Marian Stoica nu se află la prima misiune în Afganistan și cunoaște provocările pe care le poate oferi o astfel de misiune. Militarul este căsătorit și are doi băieți, dar nu este prima dată când își sărbătorește ziua de naștere departe de cei dragi. Alături de el sunt camarazii împreună cu care execută misiunea în teatrul de operații.
 
Cu toate că este departe de familia sa, copiii acestuia i-au transmis un sincer „La mulți ani“.
 
Nu l-au uitat nici foștii lui colegi din misiunile anterioare care i-au transmis toate cele bune și urarea „Rechinii pleacă, dar rămân în suflet Rechini!“.
 

”Marian Stoica este un mare om și un mare caracter. Este unul dintre oamenii pe care dacă ai avut ocazia să îl cunoști nu îl poți uita. Pentru prima dată când îl vezi, pare că ocupă toată camera, pentru că are aproape 2 metri, dupa care îți intră in suflet și nu-l mai poti da afară” – au declarat pentru ZIUA de Constanța colegii militarului constănțean.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii