Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea.net Mişu Negrițoiu a încălcat embargoul SUA, falsificând documente bancare

ro

27 Jul, 2015 18:21 1969 Marime text
 
Aflat la conducerea executivă a ING România, Mişu Negriţoiu a încuviinţat o tranzacţie ilegală, care încalcă la acel moment embargoul economic impus de SUA Iranului. realitatea.net prezintă, în EXCLUSIVITATE un document oficial al Ministerului de Finanţe SUA care dovedeşte acest lucru.
 
ING România a jucat un rol esenţial că banca de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o banca iraniană a achiziţionat un motor de avion pentru compania aeriană Iran Air. Motorul era produs în SUA, astfel că achiziţionarea lui de către o entitate din Iran încalcă flagrant embargoul.
 
Mişu Negriţoiu a intrat într-un joc pe care banca-mama ING l-a mai jucat şi pe alte pieţe supuse embargoului – Cuba, Myanmar, Coreea de Nord, Sudan, Siria – şi a falsificat documentele bancare pentru a ascunde originea americană a motorului şi destinaţia lui – piaţă iraniană.
 
Tranzacţia via ING România din 2003-2004, girată de Mişu Negriţoiu, a încălcat codul penal american, afirmă OFAC (Office of Foreign Assets Control), corp de control al Ministerului american de Finanţe care se asigura că embargoul impus de SUA pe diverse pieţe este respectat.
 
Potrivit unor surse, Mişu Negriţoiu se află pe lista neagră a Departamentului de Stat american şi ar putea primi interdicţie de a intră în SUA pentru o perioada de timp că urmare a acestui delict.
 
Numai că pe firul respectivelor tranzacţii care au tranzitat ING România a intrat OFAC, un soi de gardian al Ministerului american de Finanţe a cărui menire este de a se asigura că toate schimburile internaţionale care implică SUA respectă regimul de sancţiuni şi embargourile impuse de statul american.
 
Articol integral pe realitatea.net
Sursa: realitatea.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii