Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:47 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană consider că legea pensiilor special este o „spirală a populismului”

ro

21 Dec, 2015 22:47 1041 Marime text
 
 
Mircea Geoană a declarat astăzi că propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru aleșii locali reprezintă o „spirală a populismului” și este prețul pe care Guvernul îl plătește pentru absența unei „majorități adevărate” care să îl susțină în Parlament.
 
„Este o spirală a populismului la care PSRO și senatorii noștri nu doresc să participe. Nimeni nu spune că aleșii locali nu trebuie să fie mai bine motivați, dar nu așa. În opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a însemnat suflare de aleși locali din România nu fac decât să adâncească prăpastia deja uriașă dintre români și clasa politică românească. În opinia noastră, cei care au inițiat această legislație puteau să o facă timp de trei ani când au avut majoritate și puteau. Vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloș ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani”, a declarat Mircea Geoană, notează Agerpres.
 
Tot el a subliniat faptul că se pot găsi alte forme de motivare a aleșilor locali.
 
„Este greșit, putem găsi alte formule de motivare a aleșilor locali, de a plăti mai bine pe cei care ne reprezintă în structurile statului român, dar nu așa pe furiș, înainte de Crăciun. Este un sentiment de spirală populistă și vreau să transmit și Guvernului un mesaj. Acesta este prețul pe care Guvernul îl plătește pentru absența unei adevărate majorități în Parlament. Așa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiți dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să țină spatele și care să poată să facă acest lucru în condiții decente”, a completat Geoană, conform aceleiași surse.
 
Vă reamintim, că astăzi, Plenul Senatului a aprobat cu amendamente proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali, iar în momentul începerii votului grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de ședință, senatorul Mircea Geoană plecând și el din sala de vot. 


Sursa foto: nineoclock.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii