Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii, despre legea pensiilor - „Până la 30 septembrie 2019 vom implementa legea”

ro

02 Mar, 2019 20:52 1854 Marime text
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la România TV ce se întâmplă cu pensiile românilor şi când se vor dubla alocaţiile copiilor.
 

"Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si-a facut datoria si a dat aprobarea doamnei premier si al majoritatii parlamentare, o ordonanta de urgenta prin care a modificat legea 61 pe 1993, legea 448 pe 2006, cele 2 legi care reglementeaza in prezent plata acestor drepturi catre copii. Totusi nu se poate implementa aceasta masura de la 1 martie neavand bugetul promulgat. Speram ca in cel mai scurt timp avem buget, putem demara investitiile, sper sa putem majora alocatiile copiilor, si sa ne putem duce la indeplinire ceea ce ne am propus prin acest buget ambitios din acest an. Stim cu totii ca sunt sume consistente suplimentare la investitii, consistent suplimentare la bugetul ministerului sanatatii, consistent suplimentare la bugetul ministerului educatiei. Noi ne dorim sa dezvoltam Romania, ne dorim mai mult de atat, ne dorim sa ne aducem acasa romanii nostri care lucreaza in alte tari din ue", a declarat Marius Budăi la România TV.


"Pana in luna septembrie, nu octombrie noi trebuie sa implementam legea pensiilor. Așa cum scrie in lege, de la 1 octombrie 2018 timp de 12 luni, pana la 30 septembrie 2019 vom implementa aceste masuri. Vom termina de implementat legea. Vom pune in plata noile cuantumuri pentru aceste persoane. De la 1 septembrie va intra in viguare si noul punct de pensie de la 1100 la 1265 de lei. Noi suntem pregatiti. Tot ce se intampla cu aceste amanari ale legii pensiilor, ale legii bugetului se rasfrange asupra romanilor dar si asupra colegilor mei, se va comprima timpul din casele de pensii si va trebui ca efortul sa fie mult mai mare. Am discutat cu mare parte din ei. Saptamana viitoare ma voi intalnii cu toti directorii din cadrul Casei Nationale de pensii si a Agentiilor Judetene de ocupare a fortei de munca.  Cu fostii mei colegi si vom discuta de la profesionist la profesionist ce vom avea de implementat. Voi veni cu rugaminte, sunt sigur ca inca o data vor pune umarul si vom realiza si aceste deziderate ale nostre".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii