Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ministrul Mircea Dobre, la Mamaia „De la an la an, trebuie să oferim servicii turistice tot mai calitative“ (galerie foto)

ro

21 Apr, 2017 12:36 2015 Marime text
Prezent la întâlnirea cu agenţii economici din turism, care se desfăşoară în aceste momente în Mamaia, ministrul turismului, Mircea Dobre, s-a declarat dezamăgit de faptul că puţini hotelieri au răspuns invitaţiei de a participa la dezbaterea publică.

„Sperăm să avem un sezon estival mai bun ca cel de anul trecut. De la an la an, trebuie să oferim servicii turistice tot mai calitative. Trebuie să fim pregătiţi să întâmpinăm turiştii pe litoral“, a declarat ministrul Mircea Dobre.

UPDATE: Printre cei prezenţi se numără şi primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, dar şi primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Făgădău spune că autorităţile locale vor să construiască un produs turistic unit şi competitiv, care să se numească Dobrogea. „Cred că suntem pe un drum bun“, a conchis Făgădău.
 
„Forţa de munca în turism este un dezastru. Trebuie să facem ceva în acest sens, pentru a putea oferi servicii de calitate“, a spus Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. „Mamaia trebuie să devină un model pentru restul staţiunilor“, a mai spus Nicolae Bucovală. 

Făgădau le-a mulţumit reprezentanţilor Asociaţiei Patronale Mamaia pentru activitatea depusă.
 
„Pe viitor, vom schimba taxa de promovare în taxă de dezvoltare turistică. Mamaia şi Constanţa sunt pregătite să îşi întâmpine turiştii. Noi venim mereu cu soluţii, nu vom critica“, a mai spus primarul Făgădău. 

Mohammad Murad, de la Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, a spus că importantă este comunicarea dinte autorităţi şi mediul de afaceri.

„Mai întâi, apare o lege, apoi ne întâlnim şi ne gândim cum să o schimbăm. Nu e mai bine să existe dezbateri publice cu mediul de afaceri?“, susţine Murad.

„Noi facem investitii importante în turism. Dar ce avantaje au aceste firme de la Guvernul României? Sunt firme străine care au aceste avantaje, iar firmele româneşti nu. Vrem un dialog cu ANAF. În plin sezon estival, avem controale de la ANAF şi primim amezi. Dacă un angajator are un angajat la negru, i se face dosar penal. Dar câte persoane sunt în ministere care nu fac nimic? Mediul de afaceri plăteşte 10 milioane de euro pe an pentru angajări. Oamenii pleacă din România. Noi nu avem oameni. Nu găsim angajaţi. Domnule ministru, să stam la masă şi să discutam toate aceste probleme", a spus Murad. 

„Fac apel la toţi primarii din sudul litoralului să se prezinte la aceste dezbateri“, a spun ministrul Dobre. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii