Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 26 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației nu renunță la ideea uniformelor obligatorii în unitățile de învățământ

ro

09 Mar, 2019 20:25 1117 Marime text
Ecaterina Andronescu nu renunță la ideea uniformelor obligatorii în unitățile de învățământ, informează Agerpres.ro. 

"Aş vrea să vă spun că noi avem din 2007 legea 35, a cărei iniţiatoare am fost, care stabileşte, printre alte măsuri de asigurare a siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, purtarea unui semn distinctiv, în aşa fel încât autorităţile care sunt responsabile cu paza şi securitatea să îi reunoască uşor pe elevii care sunt în acea şcoală. Deci o lege avem", a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3.


Ministrul a reiterat ideea uniformelor obligatorii în urma unui incident de la un liceu din Ploieşti, în care o profesoară a fost ataccată de un fost elev.

"Am adus din nou în discuţie acest subiect pentru că incidentul de la Ploieşti ne-a arătat că deşi în liceul respectiv existau doi paznici şi un profesor de serviciu, iar în cadrul şcolii patrulau doi sau trei jandarmi, totuşi un intrus a intrat în şcoală şi a făcut un gest care nu poate fi decât condamnat. Dacă în şcoala respectivă elevii ar fi avut un semn distinctiv, nu am fi ajuns acolo. Acesta este motivul pentru care am reiterat ideea că avem o lege pe care o putem folosi".

Ti-a placut articolul?

Comentarii