Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii despre „Noaptea Muzeelor” „Sunt evenimente extrem de importante care au un rol deosebit pentru tineri”

ro

18 May, 2019 14:43 379 Marime text
Evenimentele incluse în "Noaptea muzeelor" sunt extrem de importante şi au un rol deosebit pentru tineri în sensul completării bagajului lor cultural, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

"Data de 18 mai este declarată ca Ziua Internaţională a Muzeelor, iar în fiecare zi de 18 mai sau în sâmbăta cea mai apropiată zilei de 18 mai se desfăşoară 'Noaptea europeană a muzeelor'. În acest an s-a nimerit ca ziua de 18 să fie chiar sâmbăta, iar în România în momentul de faţă sunt implicate şi se desfăşoară astfel de evenimente în circa 32 de judeţe şi în peste 100 de muzee. Evenimentul este organizat de reţeaua naţională a muzeelor din România. (...) Fiecare muzeu este liber să-şi organizeze un concept pentru noaptea muzeelor. Pe cei interesaţi îi invit să meargă, să participe în această noapte, să viziteze muzeele, deoarece intrarea este liberă. Sunt evenimente extrem de importante care au un rol deosebit pentru tineri, pentru informarea lor şi completarea unui bagaj cultural al acestora. Îi invit pe toţi cei care doresc să participe, să meargă în această seară în muzee. Este o sărbătoare aparte, importantă şi ar trebui să îi dea curs", a afirmat ministrul Culturii.


El spune că toate muzeele implicate în acest eveniment au pregătit concepte foarte frumoase.

"Le indic oamenilor să meargă acolo unde consideră dânşii: la Muzeul Ţăranului Român, la Muzeul Antipa, Muzeul Literaturii, unde doresc, dar pot să îi asigur că fiecare dintre aceste muzee oferă un concept foarte frumos", a punctat Valter-Daniel Breaz.


Ministrul a spus că va merge în noaptea de sâmbătă la unul dintre muzeele din Sibiu sau din Alba Iulia.

Mai mult de 60 de instituţii din Bucureşti - muzee şi entităţi culturale publice şi private - vor fi deschise în noaptea de sâmbătă pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte, cu prilejul ediţiei 2019 a evenimentului Noaptea Muzeelor. 

AGERPRES 

Ti-a placut articolul?

Comentarii