Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA cu conducerea instituției. Ce a declarat despre afirmațiile șefului DGA

ro

24 Apr, 2019 14:52 1153 Marime text
Având în vedere recentele discuții din spațiul public privind Direcția Generală Anticorupție (DGA), în cursul zilei de astăzi, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA, cu factori de comandă, dar și cu personalul de execuție prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmărește o desființare a direcției.

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, Direcția Generală Anticorupție este o structură importantă și reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activității de prevenire și combatere a corupției și întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă.

Ministrul afacerilor interne a exemplificat nevoia de intensificare a acțiunilor DGA, inclusiv cu recentele evoluții de la nivelul Academiei de Poliție, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de amenințare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat.

„De asemenea, ministrul de interne a transmis că opiniile exprimate public de directorul general, într-o modalitate pe care și-a asumat-o personal, nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituției și cu atingerea obiectivelor acesteia. 

Ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleași considerente” - au transmis reprezentanții MAI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii