Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor „România este foarte atentă la evoluţiile situaţiei de la Marea Neagră“

ro

29 Mar, 2018 12:25 1604 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat joi, cu ocazia unei vizite la Divizia 4 Infanterie "Gemina", că România este foarte atentă la evoluţiile situaţiei de la Marea Neagră, după anexarea ilegală a Crimeii de către Federaţia Rusă, şi că doreşte ca această problemă să fie prinsă pe agenda Summit-ului NATO din această vară, informează Agerpres.ro. 
 

"Este una dintre vizitele de pregătire pentru ce înseamnă pregătirea pentru Summit-ul NATO din această vară. (...) Ne interesează foarte mult ca în agenda Summit-ului NATO, România să poată să pună pe agendă un lucru foarte important, anume situaţia complexă de la Marea Neagră, situaţie pe care Armata Română şi România, ca stat aliat NATO, trebuie s-o gestioneze şi o face cu real succes până în momentul de faţă", a spus, într-o conferinţă de presă, Mihai Fifor.

 
El a adăugat că Rusia continuă să se întărească în zona Mării Negre, după anexarea Crimeii.
 

"Nu e un secret pentru nimeni că, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea în 2014, Federaţia Rusă continuă să se întărească în zona aceasta. Suntem foarte atenţi la toate aceste evoluţii pentru că România asigură, dacă vreţi, aici, cel mai important rol de descurajare şi de protecţie în caz de nevoie prin capacităţile pe care le dezvoltă", a menţionat Mihai Fifor.

 
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut, joi, o întâlnire cu conducerea Diviziei 4 Infanterie "Gemina", apoi a vizitat Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Sursa:  Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii