Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Interne şi cazul Dinamo. „Vom demara demersuri inclusiv către ANAF”

ro

26 May, 2017 15:42 1923 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a susținut, astăzi, o declarație de presă pe tema situației stadionului Dinamo.
 
“De câteva luni de zile MAI, prin CS Dinamo a încercat în mod repetat să identifice soluția prin care stadionul Dinamo să poată fi modernizat, pentru acest lucru fiind nevoie însă și de acordul FC Dinamo. Concluzia tristă la care am ajuns astăzi este că interesul privat al FC Dinamo împiedică realizarea noului stadion.
 
Iar această concluzie ne arată de fapt un adevăr al ultimilor 15 ani:  reprezentanții unei asociații au profitat din plin de un patrimoniu al statului și nu vor să renunțe la asta nici acum, când există o oportunitate reală de investiții și dezvoltare.
 
Așa cum cunoașteți, marți i-am invitat public pe reprezentanții legali ai Asociației FC Dinamo să-și reconsidere poziția și să ne transmită un răspuns până azi.
 
Până acum, nu am primit nimic nou de la respectiva Asociație. Am văzut însă poziția publică pe care dânșii au avut-o ieri printr-un comunicat de presă și din această poziție am înțeles că vor rămâne la varianta inițială, conform căreia statul ar trebui să construiască un stadion nou pentru folosința dânșilor. Iar acest cadou din partea cetățenilor – pentru că ne referim la bani publici – este de câteva zeci de milioane de euro!”, spune ministrul într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
„Condițiile în care s-a încheiat asocierea dintre CS Dinamo și FC Dinamo arată în mod evident că scopul a fost unul exclusiv financiar, de interes privat. Faptul că inclusiv oameni din MAI au fost de acord cu acele condiții inacceptabile ale asocierii, ne face să ne întrebăm dacă acest interes privat nu a fost și în beneficiul unora dintre cei care au gestionat patrimoniul CS Dinamo în acele vremuri. De aceea, vă asigur încă de acum, că după ce vom finaliza verificările corpului de control vom sesiza instituțiile abilitate ale statului. (...) MAI va începe demersurile de desființare a acestei asocieri dintre CS Dinamo București și FC Dinamo București, cu toate implicațiile pe care le presupune această decizie”, a spus Carmen Dan.
  
„Și pentru că înțeleg că partea financiară este mai presus de orice demers de dezvoltare și modernizare a stadionului, atunci vă anunț că vom demara demersuri inclusiv către ANAF, care, alături de CS Dinamo, reprezintă principalii creditori de la masa credală a FC Dinamo și vom cere accelerarea procesului de insolvență pentru că din anul 2010 nu se mai întâmplă nimic, nici măcar o expertiză care să clarifice datoriile pe care FC Dinamo le are”, se precizează în acelaşi comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii