Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, prezent la Conferința internațională “Consolidarea Rezilienței la Dezastrele Naturale”

ro

12 Mar, 2019 20:29 1253 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a deschis, la 12 martie 2019, Conferinţa Internațională cu tema “Consolidarea Rezilienței la Dezastrele Naturale”, organizată, la București, de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență/MAI.

Conferința se înscrie în seria evenimentelor organizate de România în contextual Președinției Consiliului Uniunii Europene, fiind dedicată unuia dintre subiectele de maximă actualitate de pe agenda internațională - influențele negative ale schimbărilor climatic asupra dezvoltării durabile și impactul nefavorabil al acestor schimbări din perspective securității.

Conferința a prilejuit un schimb de idei aprofundat în perspective desfășurării Summit-ului privind Clima, pe care Secretarul General al ONU îl organizează în septembrie 2019, la New York.

Subliniind importanța crescândă la nivel global a conceptului de reziliență la dezastrenaturale, șeful diplomației române a punctat in alocuțiunea sa că schimbările climatice contribuie la multiplicarea amenințărilor la adresa păcii și securității. Totodată, a reliefat importanța dezvoltării unor modele de cooperare și parteneriate între state, precum și a schimbului de experiență  pentru o gestionare cât mai eficientă a acestor provocări globale.

Ministrul român al afacerilor externe a evidențiat că toate statele lumii sunt expuse riscurilor climatice, indiferent de poziția geografică, și că este nevoie atât de solidaritate și responsabilitate în identificarea soluțiilor, cât și de o platform multilaterală care să faciliteze cooperarea și dialogul.

De asemenea, pe durata Conferinței, precum și în cadrul discuțiilor bilaterale care au avut loc cu acest prilej, ministrul Teodor Meleșcanu a arătat că România își continuă campania de promovare a candidaturii sale pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru intervalul 2020-2021.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii