Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Energiei, despre reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

ro

24 Oct, 2016 16:00 1972 Marime text
Ministerul Energiei va avea în vedere toate opţiunile de care dispune pentru continuarea proiectului reactoarelor 3 şi 4, în cazul în care negocierile cu China General Nuclear Power Group vor eşua, transmite hotnews.ro. De menţionat că nu s-a precizat care sunt acele opţiuni viabile.
 
În altă ordine de idei, întrebat de ce a refuzat efectuarea unui raport cu privire sumele de bani cheltuite până acum cu acest proiect, ministerul a răspuns că „nu a refuzat realizarea unui astfel de raport, dar a considerat că o astfel de solicitare nu este de competenţă Adunării Generale”, conform aceleiaşi surse.
 
În acest context, amintim că acţionarii Nuclearelectrica au hotărât să extindă până la data de 20 decembrie 2016 negocierile cu China General Nuclear Power Group (CGNPC) pentru un acord asupra investiţiei privind reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. De asemenea, acţionarii au mai decis să respingă întocmirea unui raport de către Consiliul de Administraţie al societăţii prin care să fie prezentate sumele cheltuite până acum pentru proiectul privind reactoarele 3 şi 4. Solicitarea pentru realizarea acestui raport a fost făcută de către Fondul Proprietata, acţionar minoritar. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii