Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:42 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Culturii cere 5% din taxele obţinute din jocurile de noroc pentru restaurări şi film

ro

02 Jan, 2016 14:04 733 Marime text
 
Taxele pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a acestora, precum şi din taxa de acces, alocate Ministerului Culturii ar urma să crească de la 1% la 5%, fonduri ce vor merge către restaurări de monumente istorice şi film. 
 

 Proiectul de ordonanţă pentru modificarea OUG nr. 77 din 24 iunie 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prevede ca din cei 5% alocaţi Ministerului Culturii din taxele aferente jocurilor de noroc 2% să fie direcţionaţi ''pentru finanţarea consolidării si restaurării clădirilor monumente istorice cu risc seismic crescut în care funcţionează instituţii publice de cultură de interes naţional şi local, 1,5% pentru Fondul cinematografic, 1,5% pentru Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice'', informează Mediafax.

Alocarea a 2% din taxele provenite din jocurile de noroc se impune în contextul Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015 privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, care interzice organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare, care presupun aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente. Ca urmare a acestei reglementări, mai multe instituţii de cultură marcante au fost nevoite să îşi suspende spectacolele. 

Sursa: evz.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii