Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale a făcut zilele acestea plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot

ro

01 Nov, 2018 17:57 1534 Marime text
Ministerul Apărării Naționale, în numele Guvernului României, a făcut zilele acestea plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot, informează ministrul Mihai Fifor într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

”Prin achiziționarea acestor trei noi sisteme, care se adaugă celui contractat deja în luna noiembrie 2017, se finalizează etapa I de înzestrare cu sistemul Patriot, cele patru instalații militare urmând să intre în dotarea Forțelor Aeriene Române, începând cu a doua parte a anului 2019, primul sistem fiind planificat pentru operaționalizare la jumătatea anului 2020.

Militarii care vor deservi sistemele PATRIOT vor începe programul de instruire în SUA, începând cu luna martie 2019” - a mai precizat ministrul Mihai Fifor. 


Acesta a mai adăugat că, prin evoluția din acest an a programelor esențiale de înzestrare, România are șanse reale de a atinge pragul de două procente din PIB alocate bugetului Apărării, pentru al doilea an consecutiv.

Sursa foto: Facebook/Mihai Fifor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii