Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanţa" participă la exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 18.2 (galerie foto)

ro

29 Aug, 2018 09:23 2843 Marime text
Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, a găzduit ieri ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional PLATINUM EAGLE 18.2.
 
În cadrul evenimentului, locotenent colonel Ciprian BALICA, conducătorul exercițiului și comandant al Batalionului 341 Infanterie "Constanţa", după intonarea imnurilor de stat a celor şase ţări participante la exercițiu (România, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii), a prezentat scopul și obiectivele exercițiului și a urat militarilor participanţi succes în activităţile de instruire ce vor urma.
 
Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, în perioada 27 august - 8 septembrie, 100 de militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 230 de militari din Bulgaria, Georgia, Ucraina, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 18.2, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18 (BSRF 18).
 

”Armata României este reprezentată de militari din Forţele Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti", mai exact Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", militari din Forţele Navale Române încadraţi în Regimentul 307 Infanterie Marină . PLATINUM EAGLE 18.2 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea nivelului de pregătire al militarilor din țările participante.
 
Ca noutate, în acest an se vor integra în cadrul exerciţiului şi forţe de aviaţie dislocate în poligon într-o acţiune ofensivă. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate” – au mai precizat reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești .

 
BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Sursa foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii