Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:39 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de electronice şi jucării, descoperite într-un container sosit din China

ro

03 Dec, 2015 10:15 615 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în PTF Constanţa Sud Agigea din China 7.360 articole electronice şi 432 jucării susceptibile a fi contrafăcute.
 
Ieri, a avut loc un controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Germania. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean polonez în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în Germania.
 
În urma controlului au fost descoperite 4.400 de căşti pentru telefon, 2.960 bucăţi miniradio şi 432 jucării (maşinuţe din plastic cu radiocomandă), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 490.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii