Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miercuri se reunește Comitetul Executiv Național al PSD

ro

24 Apr, 2016 21:05 988 Marime text
 
Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat în această seară invitat într-o emisiune că social-democrații se vor reuni miercuri în Comitet Executiv Național, specificând că reuniunea va fi convocată luni pentru „o analiză la rece”.
 
Din nou, Dragnea a dorit să precizeze că nu va părăsi conducerea PSD, pentru a nu destabiliza situația politică făcând „cadou alegerile” opoziției, „inclusiv președintelui Klaus Iohannis”.
 
„Miercuri vom avea CExN, mâine o să-l convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a scăzut, ne întâlnim să facem o analiză la rece. Intenția mea este să conduc acest partid pentru a câștiga alegerile, este obligația mea. Din cauza poziției mele din partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit și în plan personal, politic și administrativ, dar, pe de alta parte, am avut niște satisfacții ale datoriei împlinite de foarte multe ori. Și nu poți să nu ai o strângere de inimă să faci un gest care pentru tine în plan personal ar avea un efect foarte bun, dar (...) care poate produce o destabilizare a scenei politice. Prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. Consider că a fost un dosar politic, pentru că are numai aprecieri politice în faza de cercetare penală”, a declarat Liviu Dragnea invitat într-o emisiune la Antena 3.
 
Președintele PSD a ținut să menționeze că vineri a dorit să demisioneze din funcție în urma aflării sentinței în dosarul „Referendumul”.
 
„Demisia mi-am cerut-o chiar eu, la aflarea sentinței. (...) Ca om, după atâția ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentația e să te duci să te retragi și să îți vezi de viață, câtă mai ai.
 
Pe de altă parte, exista și o responsabilitate față de o organizație uriașă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum și este în prag de alegeri. Dacă eu vineri aș fi anunțat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp și avea un efect devastator. (...) Dacă ar fi rămas liberă poziția de președinte al PSD ar fi început un scandal monstru”, a completat Dragnea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii