Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:20 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Constituției României

ro

08 Dec, 2014 10:13 627 Marime text
Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj cu ocazia aniversării a 23 de ani de la aprobarea Constituţiei României.

„Astăzi, la aniversarea a 23 de ani de la aprobarea Constituţiei României, prin referendumul din 8 decembrie 1991, este important să privim retrospectiv, cu obiectivitate, simț critic și responsabilitate. Vom putea constata că actuala Lege fundamentală a reușit să pună bazele unui sistem democratic fundamentat pe principiile statului de drept, economiei de piață, pluralismului și pe drepturile fundamentale ale omului. Totodată, Ziua Constituției ne îndeamnă să privim și spre viitor, spre România generației de mâine, spre aspiraţiile ei şi spre nevoile societăţii secolului al XXI-lea“.

Premierul a mai precizat în mesajul său despre necesitatea unei discuţii de revizuire sau de reformare a Constituţiei. „O discuţie de revizuirea/reformarea Constituţiei este absolut necesară, iar Ziua Constituţiei este cadrul potrivit pentru a reaminti aceasta necesitate, care trebuie să devină o prioritate în anul politic 2015, degrevat de presiuni electorale“.

„Este esenţial ca toţi cetăţenii României, dar si pentru toti actorii politici responsabili, în special cei care îşi asumă roluri de reprezentare politică, să conştientizeze că Legea fundamentală este atât un act juridic menit să instituie reguli de organizare şi funcţionare a societăţii, cât şi un adevarat Pact social , care oferă cetăţenilor garanţia unei bune guvernări şi protecţie în faţa abuzurilor de orice fel“, a conchis Victor Ponta.

Ti-a placut articolul?

Comentarii