Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ, acuzat de viol, a fost trimis în judecată. El rămâne în arest

ro

01 Aug, 2016 14:54 1693 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fispus trimiterea în judecată a medicului homeopat Victor Emanuel Boţ, de 39 de ani, din Constanţa, cercetat sub acuzaţia de viol.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care, la finele săptămânii trecute, a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.
 
„Impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea (din circumscripţia teritorială unde îşi are domiciliul), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza ; - să nu se apropie de persoana vătămată sau martorii din prezenta cauză, de membrii de familie ai acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. - să nu exercite profesia şi să nu desfăşoare activităţile în exercitarea cărora a comis presupusele fapte reţinute în sarcină“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
„Dispune punerea în libertate a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut/arestat în altă cauză, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 99/UP/08.06.2016 emis de Judecătoria Constanţa în dosarul (…). Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu“, se mai arată în decizia instanţei.

Potrivit surselor noastre, magistratul care l-ar fi pus în libertate pe Boţ ar fi Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanța, cel care judecă şi dosarul Micul Regat. 
 
Decizia privind punerea medicului în libertate a fost atacată de procurori la Tribunalul Constanța, instanţă care a anulat decizia Judecătoriei Constanţa şi a dispus menţinerea lui Boţ în arest preventiv.

La momentul la care procurorii au mediatizat cazul ei au spus că „în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în data de 16.05.2016, în timp ce persoana vătămată I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla la tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul inculpatului, acesta, profitând de calitatea sa de medic şi abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, a constrâns-o pe aceasta să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra persoanei vătămate, penetrând-o parţial în vagin, fără a-i provoca deflorarea”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii