Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic și asistentă medicală trimiși în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită

ro

05 Oct, 2017 12:02 1495 Marime text
La data de 02.10.2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (70 de acte materiale) și M.F., secretar dactilograf și asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (176 acte materiale).
 

Potrivit rechizitoriului, în urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 18.07 – 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.F. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale).

Totodată, a reieșit că, în datele de 01.08.2017, 03.08.2017 şi 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.M. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. 


Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureș.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii