Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia va avea o nouă stemă oficială. Vezi din ce elemente se compune aceasta

ro

10 Jan, 2014 15:52 2272 Marime text
Consiliul Local Municipal Medgidia s-a reunit ieri într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi au existat trei proiecte de hotărâri, astfel:
1.      Aprobarea utilizării excedentului bugetar local existent la 31.12.2013, pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunilor de funcționare și de dezvoltare pentru anul 2014. Mai exact, existența unui excedent bugetar de aproximativ 3.000.000 lei, pentru care Consiliul Local, la propunerea primarului, a votat aprobarea utilizării pentru secțiunea de funcționare și cea de dezvoltare.
2.      Încetarea aplicabilității HCL nr.108/27.08.2013. Propunerea aprobată în ședință a vizat scoaterea din uz a vechii steme a municipiului Medgidia .
3.      Însușirea variantei finale a proiectului de stemă a municipiului Medgidia. Medgidia se va alătura astfel puținelor municipii care sunt reprezentate printr-o stemă oficială. La realizarea acesteia membri ai administrației publice locale au colaborat cu specialiști ai Comisiei Naționale de Heraldică și Genealogie a Academiei Române. Stema propusă spre aprobare are forma unui scut triunghiular cu marginile rotunjite. Simblourile prezente pe stemă, menite să definească municipiul Medgidia, sunt podul de argint și trei valuri de argint, leul de aur încoronat, un ciorchine de struguri și sabia de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu cinci turnuri crenelate, care semnifică faptul că Medgidia este municipiu. Toate aceste elemente sunt definitorii pentru municipiul Medgidia: podul rutier contruit peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, culturile de viță-de-vie și sabia Akinakes, un artefact care datează din secolul V î.Hr. Leul încoronat reprezintă eroismul fiilor orașului în timpul Primului Război Mondial, precum și un omagiu adus luptei pentru România Mare.
Noua stemă va avea două culori, roșu și albastru, impuse de Comisia Națională de Heraldică și Genealogie a Academiei Române, deoarece aceste culori sunt și pe drapelul național.
Noua stemă a fost votată în Consiliul Local și așteaptă aprobarea Comisiei Naționale de Heraldică și Genealogie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii