Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturii din infernul din Italia. O româncă povesteşte cum a scăpat

ro

28 Aug, 2016 16:57 1827 Marime text
O româncă de 36 de ani care îşi creşte singură cei doi copii în Italia a scăpat cu viaţă din cutremurul de miercuri, dar a pierdut totul. Casa pentru care mai are de plătit rate un deceniu şi serviciul. Nu se plânge însă de nimic, mai ales că a trecut prin spaima vieţii ei. Unul dintre băieţii săi era la Amatrice când s-a zguduit pământul şi a crezut că s-a prăpădit. Mai ales că prietena la care era a murit strivită de pereţii casei, transmite digi24.ro.

Este duminică şi românii vin la biserică pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu că au scăpat cu viaţă din coşmarul de miercuri dimineaţă. Este şi cazul Anei Diana Ardeleanu, o româncă ce locuieşte la Cositto, foarte aproape de epicentrul sesimului de miercuri.

Când a început cutremurul, unul dintre copiii ei era la Amatrice, la o prietenă de familie. Băiatul a scăpat cu viaţă, a ieşit dintre ruine şi şi-a sunat mama de pe telefonul unor italieni.

„Singurul gând era să ajungem în Amatrice pentru că nu aveam maşină, nu aveam chei, nu aveam nimic să ajungem la Amatrice la copil pentru că în moment ce vorbeam cu el s-a auzit o izbitură ca şi cum s-ar fi prăbuşit ceva şi n-au mai mers telefoanele şi nu ştiam ce s-a întâmplat, dacă a căzut ceva pe el, o izbitură, o bubuitură, dacă a explodat ceva, pur şi simplu am plecat, să fugim pe jos,” povestește Ana Diana Ardeleanu.


Aproape o oră şi jumătate a durat să parcurgă cei câţiva kilometri până la Amatrice. Era haos, drumurile erau rupte şi peste tot vedea ruine. A răsuflat uşurată când şi-a văzut băiatul teafăr, dar imediat a izbucnit în plâns: prietena la îşi lăsase copilul nu a supravieţuit cutremurului. Şi alţi români cunoscuţi ai Anei Ardeleanu au avut aceeaşi soartă tragică.

Citeşte mai mult pe digi24.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii