Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:53 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju la sesiunea plenară a CER de la Bruxelles

ro

11 Oct, 2016 10:17 1383 Marime text
Primarul comunei Cumpăna și prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, ec. Mariana Gâju este membru în delegația României la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. În perioada 10-12 octombrie, aceasta participă la cea de-a V-a sesiune plenară a Comitetul European al Regionilor (CER).
Paisprezece avize și două rezoluții sunt incluse pe ordinea de zi a sesiunii plenare. Principalele teme ce vor fi abordate vizează punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, după ratificarea colectivă a acestuia de către UE, dezbateri pe tema pilonului social și cu privire la piața unică digitală.
În prima zi, la Parlamentul European, europarlamentarul Corina Crețu - comisarul pentru politică regională, Ramón Luis Valcárcel Siso - vicepreședinte al Parlamentului European, Anton Marcinčin - reprezentantul Guvernului slovac pentru susținerea regiunilor mai puțin dezvoltate și Markku Markkula - președintele COR, vor deschide săptămâna a 14- a europeană a regiunilor și orașelor (Open Days). Evenimentul reunește experți și responsabili cu politica de coeziune, precum și manageri de proiecte din întreaga Europă, în cadrul unui program de patru zile cuprinzând 130 de ateliere, evenimente și vizite legate de proiecte. Acesta oferă participanților prilejul de a încheia noi conexiuni, de a prezenta proiecte de success în diverse domenii de activitate. 

Sursa foto: Cumpana News
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii