Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Marcel Gentoiu” a venit la mare (galerie foto+video)

ro

11 Jul, 2015 20:35 2088 Marime text
Astăzi, „Marcel Gentoiu”, geamantanul care poartă mesajul campaniei de prevenire a furturilor de și din bagaje desfășurate de Poliția Română, s-a aflat pe litoral pentru a le oferi turiștilor recomandări preventive. Ajuns în Gara Constanța, Marcel Gentoiu a oferit recomandări și sfaturi preventive pentru o vacanță liniștită turiștilor abia sosiți pe litoral.
După ce și-a terminat ,,misiunea” din gară, Marcel a mers pe Faleza din Mamaia pentru a-i sfătuit pe turiști și pe localnici să nu își lase bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute.
Marcel a fost însoțit de polițiștii de la transporturi şi cei de la prevenire care le-au oferit  celor prezenți pliante cu recomandări preventive și i-au sfătuit cu privire la măsurile de siguranță pe care le pot lua pentru o vacanță plăcută și liniștită.
În prima jumătate a anului, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, furturile de la persoanele care călătoresc cu trenul au scăzut cu peste 8%, iar furturile de bagaje au scăzut cu 2%.
Pentru o călătorie în siguranţă, Poliţia Română vă recomandă :
Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dumneavoastră atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!
Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.
Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje!
Portmoneul nu se aşază niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.
La plajă, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate sau în grija unor persoane necunoscute! Nu luați la plajă obiecte de valoare sau sume mari de bani!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii