Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marca Steaua, scoasă la licitaţie

ro

24 Sep, 2016 10:38 2254 Marime text
Guvernul României a decis să scoată la licitaţie marca Steaua, solicitând un preţ de pornire cifrat la 3,69 milioane de euro / an, fără TVA.
 
Conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, nefolosirea efectivă a mărcii „Steaua Bucureşti” pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani conferă dreptul oricărei persoane interesate să solicite instanței decăderea titularului din drepturile conferite de marcă, notează profit.ro.
 
Din acest motiv, Guvernul se grăbește acum să transfere dreptul asupra mărcii „Steaua Bucureşti”, prin licitație, stabilind prețul de pornire sub forma unei plăți anuale, de 3.694.220 euro fără TVA.
 
Patronul echipei FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a ţinut să-şi spună punctul de vedere vizavi de această problemă.

„Guvernul a scos la licitație pentru că așa se face. Să vedem acum cu cât se vinde. La primul pas cer 3,7 milioane pentru că au făcut o evaluare și așa spune legea. E corect ceea ce fac. Nu este mare suma, e corect făcută licitația pentru că ei de la Guvern vin și spun: De ce vă certați cu Becali? Scoateți marca la vânzare să vedem cât costă. Să vedem cu cât se vinde, dar procedura este corectă. Eu asta am și cerut când am fost la MApN și am vorbit cu doamna aceea secretar de stat. Dacă la prima licitație nu vine nimeni, apoi scade până la 50 la sută, apoi se face negociere directă”, a declarat Gigi Becali pentru News.ro.

sursa foto: Antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii