Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI. Schimbare majoră în urma cazului polițistului pedofil. Metodologie nouă privind cunoașterea personalului

ro

17 Feb, 2018 14:34 1926 Marime text


Evenimentul înregistrat la începutul acestui an la Brigada de Poliție Rutieră București a determinat o intervenție în acest domeniu, cunoscut fiind impactul pe care îl are orice derapaj comportamental al angajaților polițiști sau militari, potrivit MAI.

Accentul va fi pus pe cunoașterea personalului, astfel încât psihologul să știe care sunt aspectele care trebuie focusate în interviul pe care îl are cu angajații. 

S-a introdus astfel, ca noutate, un formular de semnalare care va fi completat de superiorul direct al angajatului și pus la dispoziția psihologului, atunci când se identifică anumite comportamente, conduite, stări atipice (care sunt bine-definite în acest formular).

În acest mod, atenția psihologului poate fi focusată pe problemele sesizate în respectivul formular, care are rolul unui instrument ajutător pentru psiholog. De aici mai departe, psihologul poate spune că nu există probleme sau poate face anumite recomandări care au în special un caracter preventiv, fie că va trebui monitorizat sau limitat la portul de armă pentru o perioadă, fie că trebuie să meargă la o testare psihologică sau la un control psihiatric.

Această nouă metodologie de cunoaștere a personalului va fi aplicată de toate armele Ministerului Afacerilor Interne.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii