Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mult de 200 de români care lucrează în Italia au fost înșelați de o firmă românească

ro

17 Sep, 2015 08:56 956 Marime text
 
Oameni dornici de muncă au avut parte de o mare dezamăgire. Peste 200 de români au trimis scrisori Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii (CAPIMED), prin care au anunțat că au fost înșelați de firma de recrutări Vital Assistenza din localitatea Buia, provincia Udine, coordonată din România de Mioara Prodan.
 
Astfel, CAPIMED cere Ambasadei Române din Italia și organelor competente din România și din Italia să ia de urgență o poziție publică cu privire la aceste acuzații grave aduse de cetățenii români care au ajuns să lucreze în Italia, prin intermediul firmei de recrutări, potrivit unui comunicat de presă.
 
De asemenea, Confederația dorește să primească o rezoluție cu privire la soluționarea anchetei și demersurile făcute în acest sens de autoritățile competente.
 
„Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetățeni, prin care ne semnalează că au fost înșelați de firma Vital Assistenza, iar în urma nenumăratelor plângeri adresate autorităților atât românești, cât și italienești, nu s-a luat nicio măsura în a fi ajutați să-și recupereze sumele datorate și în ceea ce privește regularizarea contractului de muncă. Doamna Mioara Prodan, care a fost denunțată de nenumărate ori la organele competente din Italia – CGIL și Inspectoratul Muncii din Udine, își continua activitatea ilegală nestingherită, în prezent coordonând aceasta activitate din România”, a transmis Andrei Carmen Luminița, președintele Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii, într-un comunicat de presă.
 
CAPIMED îi atenționează pe românii care vor să lucreze în Italia că muncă fără acte nu oferă protecție socială din partea Statului.
 
 Astfel, acceptarea unui loc de muncă „la negru” poate avea consecințe foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul și exploatarea până la epuizare.
 
Totodată Confederația le cere românilor care vor să plece să muncească în Diaspora să se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece autoritățile și Confederația au primit foarte multe plângeri referitoare la exploatare prin muncă sau sechestrare și înșelăciune. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii