Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul Vasile Moldoveanu a început o nouă serie de cursuri dedicate muzicienilor aflați la început de carieră (galerie foto)

ro

10 Jul, 2016 12:37 1596 Marime text
În perioada 7-14 iulie 2016, bursierii muzicieni din cadrul programului Tinere Talente al Fundaţiei Principesa Margareta a României, precum și alți tineri muzicieni români cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani, elevi şi studenţi la licee şi universităţi de muzică secţia canto, participă la masterclass-ul de interpretare vocală susținut de maestrul Vasile Moldoveanu.
 
Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a luat parte, în 7 iulie, la Ateneul Român, la debutul seriei de masterclass-uri susţinute de maestrul Vasile Moldoveanu și dedicate tinerilor muzicieni români de valoare.
 
Masterclass-ul oferă tinerilor muzicieni cu un real potențial artistic șansa de a beneficia, în mod gratuit, de experiența și valoarea tenorului Vasile Moldoveanu, un artist consacrat la nivel internațional. Vasile Moldoveanu este singurul tenor român care a susţinut peste 100 de spectacole la Metropolitan Opera House din New York. De-a lungul carierei sale a interpretat cele mai importante roluri în săli prestigioase precum Opera Regală Covent Garden din Londra, Opera Bastille din Paris, Roma, Monaco, Nisa, Lisabona, Stuttgart sau Hamburg.
 
În prezent, tenorul român îşi dedică timpul tinerilor interpreţi lirici, împărtăşindu-le din frumoasa şi vasta sa experienţă pe cele mai importante scene ale lumii. Maestrul Moldoveanu susţine pro bono, pentru al treilea an consecutiv, un masterclass de interpretare vocală pentru tinerii muzicieni români veniţi din toată ţara.
 
Programul Tinere Talente dezvoltat de Fundația Principesa Margareta a României oferă anual burse de studiu, mentorat și promovare pentru tinerii artiști plastici și muzicieni aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, potrivit romaniaregala.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii