Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Victor Negrescu - „România folosește exemplele pozitive ale Președințiilor anterioare la Consiliul Uniunii Europene“

ro

16 Jul, 2018 22:00 1070 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demarat luni, un program de formare profesională a experților guvernamentali în afaceri europene, utilizând expertiza specialiștilor Președinției Bulgariei la Consiliul Uniunii Europene.

Reuniunea găzduită de Biblioteca Națională a României a beneficiat de prezența directorului Direcției de Coordonare a Afacerilor Europene din cadrul Consiliului de Miniștri al Bulgariei, Petia Vassileva, care a susținut seminarul „Lecții învățate ale Președinției Bulgariei la Consiliul Uniunii Europene“.

Victor Negrescu a felicitat Bulgaria pentru eforturile depuse cu ocazia primei sale Președinții, în care a pus accentul pe nevoia unei colaborări mai strânse cu țările din Balcanii de Vest, dar și a menținerii solidarității blocului comunitar, sub sloganul „Uniți suntem puternici“. De asemenea, ministrul delegat a trecut în revistă principalele dimensiuni ale agendei de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care ţara noastră îl va exercita în primul semestru al anului viitor, precum și evoluția procesului de pregătire la nivel intern.

„Pentru a asigura un start pozitiv și puternic al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, dorim să beneficiem de experiența și să utilizăm exemplele pozitive ale partenerilor care au deținut anterior Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În acest sens, ne-am asumat începând cu 1 iulie 2018 Preşedinţia din umbră, în timpul mandatului Austriei, și menținem o legătură specială cu partenerii bulgari, care vor trimite și alți experți la București, pentru a participa la formarea specialiștilor care vor fi implicați în gestionarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Acest demers este o continuare firească a vizitelor experților estonieni de la începutul anului, care s-au dovedit a fi foarte utile în vederea asigurării condițiilor adecvate exercitării cu eficiență și profesionalism a mandatului nostru“, a declarat Victor Negrescu.


România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotație între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare șase luni.

Sursă foto: Cotidianul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii