Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:11 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE. Secretarului de stat George Ciamba, întrevedere cu un oficial american. Discuții despre securitatea din regiunea Mării Negre

ro

17 Feb, 2018 13:37 412 Marime text


Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut astazi, 17 februarie 2018, o întrevedere cu Thomas Goffus, adjunctul asistentului Secretarului american al Apărării pe problematici legate de UE şi NATO. Întrevederea s-a desfășurat în marja Conferinței de securitate care are loc la München în perioada 16-18 februarie 2018.

Interlocutorii au trecut în revistă dezvoltările relevante din cadrul Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent asupra cooperării în materie militară, fiind salutat angajamentul asumat de România în ceea ce privește alocările bugetare și investițiile pentru apărare. Oficialul român a semnalat sustenabilitatea acestui angajament și a asigurat cu privire la continuarea acestuia pe parcursul anului 2018, potrivit comunicatului oficial.

Discuțiile s-au axat totodată asupra evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, precum și asupra Summit-ului Inițiativei Celor Trei Mări care se va desfășura la București în toamna acestui an. S-a subliniat importanța continuării dialogului susținut de nivel  între România și SUA, pe toate dimensiunile Parteneriatului Strategic bilateral, atât la Washington cât și la București.

Ti-a placut articolul?

Comentarii